3 dileme de frumusete rezolvate

Q: E obligatoriu să foloseşti cremă de noapte 7 seri din 7?

A: Păi… nu! Adică e important să îţi hidratezi tenul seara, cu o cremă pentru îngrijire nocturnă (acestea având o formulă mult mai concentrată, adaptată cerinţelor pielii atunci cînd organismul este în repaus), dar se recomandă să faci pauze regulate-  de o zi pînă la o săptămînă-, în funcţie de specificul tenului tău, pentru a permite pielii să respire în voie, dar şi pentru a o încuraja să se „descurce” singură, folosindu-şi propriile resurse.

Însă nu acelaşi lucru e valabil pentru ritualul de zi, care trebuie să aibă continuitate.

Q: Pot folosi uleiuri dacă am tenul gras?

A: Afirmativ! Celebra Anastasia Achilleos, cea care se ocupă de tenul multor vedete, recomandă uleiurile cosmetice (de exemplu cel de argan), pentru hidratarea optimă a tenului, indiferent că e uscat sau gras. Condiţia este ca ritualul de curăţare să fie adaptat tipului de ten, iar după acesta să foloseşti un produs care să închidă porii (o loţiune tonică).

Q:  Părul lung trebuie spălat la fel de des precum cel scurt?

A: „Nu contează cît de lung ai părul…” important este tipul său, dar şi obiceiurile tale zilnice (dacă foloseşti produse de styling, acestea funcţionează şi ca „magnet” pentru praf, supraîncărcând firul de păr). Aşadar, dacă ai părul uscat, fie el scurt ori lung, nu e indicat să-l speli la 1-2 zile, pentru că astfel vei îndăpărta şi stratul protector de grăsime produsă de scalp.

Ai păr gras? Îl poţi spăla chiar zilnic, dacă sebumul de pe scalp e atît de vizibil la rădăcini. 

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.