3 activitati care intarzie formarea ridurilor

Mai mult sex

Da, ai citit bine! Principalul vinovat pentru accelerarea procesului de imbatranire este stresul. Si ce metoda mai buna de contracarare ai la indemana decat o partida de sex?

Endorfinele, dar si faptul ca propriu-zis faci miscare, vor micsora nivelul cortizolului, hormonul stresului, si vor stimula productia de colagen, substanta care iti asigura o piele de portelan.

Sporturi soft

In cazul in care nu trebuie sa dai jos mai multe kilograme, orienteaza-te catre sporturi mai "linistite", ca pilates sau yoga. Din nou, e vorba de micsorarea drastica a nivelului de cortizol.

Nu uita: ideea nu e sa te tii un timp de programul de pilates ca apoi sa ajungi la sala doar o data pe luna – un program fix si riguros este cheia pentru ca organismul tau sa nu imbatraneasca prematur!

Respira!

Nu indraznim sa-ti dam un sfat neverosimil ca: "Nu te mai enerva!". Stim prea bine ca asa ceva nu e realizabil…

Dar ai putea face ceva pentru a te calma rapid in conditii de nervi intinsi – destinde muschii (mai ales umerii) si inspira adanc si lent, tine-ti respiratia numarand pana la 10, apoi expira la fel de lent. Repeta si tine minte acest truc rapid de relaxare – functioneaza de fiecare data!

Scopul acestui exercitiu este de a stopa cat mai repede procesul de "extinctie" a neuropeptidelor si a productiei de hormoni ai stresului, care la randul lor duc la aparitia ridurilor si a altor "nenorociri".

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.