3 activitati care intarzie formarea ridurilor

By  | 

Mai mult sex

Da, ai citit bine! Principalul vinovat pentru accelerarea procesului de imbatranire este stresul. Si ce metoda mai buna de contracarare ai la indemana decat o partida de sex?

Endorfinele, dar si faptul ca propriu-zis faci miscare, vor micsora nivelul cortizolului, hormonul stresului, si vor stimula productia de colagen, substanta care iti asigura o piele de portelan.

Sporturi soft

In cazul in care nu trebuie sa dai jos mai multe kilograme, orienteaza-te catre sporturi mai "linistite", ca pilates sau yoga. Din nou, e vorba de micsorarea drastica a nivelului de cortizol.

Nu uita: ideea nu e sa te tii un timp de programul de pilates ca apoi sa ajungi la sala doar o data pe luna – un program fix si riguros este cheia pentru ca organismul tau sa nu imbatraneasca prematur!

Respira!

Nu indraznim sa-ti dam un sfat neverosimil ca: "Nu te mai enerva!". Stim prea bine ca asa ceva nu e realizabil…

Dar ai putea face ceva pentru a te calma rapid in conditii de nervi intinsi – destinde muschii (mai ales umerii) si inspira adanc si lent, tine-ti respiratia numarand pana la 10, apoi expira la fel de lent. Repeta si tine minte acest truc rapid de relaxare – functioneaza de fiecare data!

Scopul acestui exercitiu este de a stopa cat mai repede procesul de "extinctie" a neuropeptidelor si a productiei de hormoni ai stresului, care la randul lor duc la aparitia ridurilor si a altor "nenorociri".

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *