19 trucuri geniale pentru aplicarea eyeliner-ului

1.Conturul ochilor rezistă mai mult dacă fixezi creionul cu un fard de pleoape. În primul rând conturează-ţi ochii cu un creion dermatograf, apoi pudrează uşor deasupra cu un fard de pleoape într-o nuanţă asemănătoare cu creionul.

2.Foloseşte un creion înaintea aplicării eyeliner-ului lichid. Dacă ţi-e frică să nu-ţi tremure mâna când trasezi conturul, foloseşte întâi un creion dermatograf. Apoi, peste linia deja trasată poţi aplica eyeliner-ul lichid fără să depăşeşti însă conturul.3.Acoperă-ţi pleoapa cu un eyeliner alb pentru a scoate în evidenţă fardul de pleoape. În felul acesta estompezi culoarea pielii tale, făcând o bază perfectă pentru aplicarea fardului de pleoape.

4.Fă-ţi propriul eyeliner folosind o pensulă udă şi un fard de pleoape. Pensula udă va închide puţin nuanţă şi va ajută la o aplicare uşoară şi compactă.

5.Dacă ai ochi migdalaţi foloseşte gel sau eyeliner lichid. Dacă pleoapă ta ascunde conturul, încearcă să desenezi un arc până la jumătatea pleoapei, şi colorează înăuntru. Nu continua conturul în exteriorul pleoapei pentru că vei accentua aspectul de ochi de felină. 

6.Foloseşte creion alb pentru a-ţi evidenţia sprâncenele. Trasează câte o linie albă deasupra şi sub sprânceană şi apoi întinde cu un burete.

7.Fă-ţi propriul eyeliner încălzind vârful unui creion dermatograf. Ţine vârful creionului deasupra flăcării unei brichete pentru câteva secunde. Căldura înmoaie cărbunele făcând linia trasată de acesta să arate ca şi cum ar fi trasată de un eyeliner lichid.

8.Dacă este prea greu să trasezi un contur perfect, atunci nu te mai chinui. Conturează-ţi ochii aşa cum poţi, şi apoi corectează linia cu un beţişor din bumbac înmuiat foarte puţin în demachiant.

9.Pentru un look foate natural aplică eyeliner-ul printre gene, nu deasupra lor. În felul acesta genele vor părea mult mai dese şi naturale.

10.Uşurează trasarea unui contur perfect. Conturează pleoapa cu câteva puncte şi apoi uneşte-le. Conturul va părea uniform şi nu vei mai avea probleme cu tremuratul mâinii. Ai grijă însă ca punctele să nu fie prea mari pentru că şi conturul va trebui să fie gros, pentru a le acoperi.

11.Crează un contur cu efect ombre. Începe din interiorul ochiului şi conturează cu o culoare deschisă până la jumătatea pleoapei. Apoi, cu o culoare mai închisă începe conturarea din exterior spre interior, şi depăşeşte foarte puţin jumătatea pleoapei. Cu un burete îmbină cele două culori acolo unde s-au suprapus. 

12.Foloseşte o lingură pentru o formă perfectă de contur ochi-de-pisică. Foloseşte coada lingurii pentru a trasa linia dreaptă iar partea rodunda pentru a finaliza forma.

13.Dacă eyeliner-ul este fărâmicios, bagă-l în frigider 10 minute înainte de a-l folosi.

14.Corectează cu un eyeliner de culoarea pielii. Dacă ai greşit sau dacă ai făcut linia prea groasă, poţi trasa peste o linie cu un eyeliner de culoarea pielii, în loc să stregi tot. 

15.Fă-ţi ochii mai mari cu un eyeliner alb. Colorează linia interioară a pleoapei inferioare cu un eyeliner alb şi vei crea efectul de ochi mari. 

16.Adaugă sclipici pentru un make-up de seară. Dacă nu-ţi place fardul de pleoape, dar ai vrea totuşi un make-up pentru seară, poţi trasa peste conturul ochilor o linie de sclipici.

17.Pentru un contur mai exact începe trasarea liniei din exterior către interior.

18.Foloseşte mascara pe post de eyeliner. Dacă ai rămas fără eyeliner poţi oricând folosi rimelul. Utilizează o pensula subţire, sau chiar pe cea de la eyeliner-ul vechi pentru aplicare. 

19.Floseste un eyeliner maro. Un maro cenuşiu se potriveşte oricărei forme şi culori de ochi şi nu este nici aşa dur cum este negrul.

Tu ce alte trucuri de make-up mai ştii?

 
 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.