
18 super-alimente pentru frumusetea ta
By
|
- AVOCADO contine fibre dietetice, bune pentru colesterol si vitamina E, excelente pentru piele.
- CEAIUL VERDE poate ajuta la scaderea colesterolului, este bogat in antioxidanti si un bun diuretic.
- FASOLEA COAPTA contine multa proteina si fibre, este plina de fier si acid folic. O jumatate de ceasca echivaleaza cu o ceasca de legume, din punct de vedere nutritiv.
Citeste si: Cele mai sanatoase 5 alimente pentru femei
- GHIMBIRULeste renumit pentru eficienta sa in tratarea ametelilor, insa poti conta pe el si pentru o mai buna digestie. Are importante proprietati antiinflamatoare si este un bun anti-coagulant.
- NAUTUL nu-i doar intesat de fibre, ci are un nivel crescut de magneziu si acid folic, pentru a tine in frau colesterolul.
- NUCILE BRAZILIENE sunt o sursa importanta de proteine si seleniu, care imbogatesc functionarea rinichilor, reducand riscul de boli de inima si cancer. Seleniul este important si pentru piele si unghii fragile.
- OVAZUL contine o fibra solubila numita beta-glucan, care favorizeaza scaderea nivelului colesterolului si intareste sistemul imunitar.
Citeste si: Cele mai sanatoase tipuri de branza
- PRUNELE USCATE sunt super-super-alimente. Intrec pana si fructele de padure proaspete in ceea ce priveste cantitatea de antioxidanti. In plus, ne ofera o doza importanta de vitamina A, esentiala pentru a avea o piele sanatoasa, par frumos si circulatie sanguina optima.
- SCORTISOARA face minuni in mentinerea glicemiei diabeticilor.
- SMOCHINELE au cel mai ridicat continut de minerale dintre toate fructele, dar sunt si o sursa buna de omega 3 si antioxidanti.
- SPARANGHELUL este bogat in vitaminele B si C, acid folic, fibre si potasiu.
Citeste si: 5 gustari bogate in calciu
- USTUROIUL si CEAPA sunt antivirale naturale, avand proprietati antiinflamatoare si antibacteriale. Usturoiul contine allicin, eficient in scaderea colesterolului si presiunii sangelui.
- VARZA contine multa vitamina L, necesara sanatatii oaselor. Ajuta mult la curatarea corpului de toxine.
- PESTELE GRAS precum somonul, tonul sau sardinele, este renumit pentru abundenta in acizi grasi Omega 3, care ajuta in preventia bolilor cardiovasculare, colesterolului crescut in sange si coagularii.
- BOABELE DE SOIA sunt bogate in potasiu, magneziu, fibre, vitamina E, aminoacizi, proteine si acizi grasi Omega 3.
- ROSIILE elibereaza licopen atunci cand sunt gatite. Acest puternic antioxidant poate diminua cancerul si probabilitatea atacurilor de cord.
- TUMERICUL are proprietati antiinflamatoare care pot ajuta artrita reumatica si in sindromul de colon iritabil.
Citeste si: Ce tip de paine e mai sanatoasa?
Email