15 motive pentru care machiajul tau arata rau

Carl Ray, makeup artist-ul personal al lui Michelle Obama, ne dezvăluie câteva trucuri pentru a crea un makeup look fără defect.

1.Fondul de ten folosit de tine nu se potriveşte cu nuanţa tenului tău, din această cauză capul tău pare a aparţine altui corp. Evită acest lucru pentru că nu-ţi doreşti o linie de demarcare între faţa ta, gât şi piept. Pentru a te asigura că îţi cumperi fondul de ten potrivit, încearcă-l în zona maxilarului. Observă cu atenţie dacă se vede vreo diferenţa de nuanţă.2.Corectorul folosit în zona cearcănelor este prea deschis. Este o mare diferenţă între acoperirea şi luminarea zonei cearcănelor, şi exagerarea zonei, făcând-o să strălucească într-un mod negativ. Acoperă cearcănele cu un corector de culoarea piersicii, acesta este potrivit oricărei nuanţe de ten. Apoi aplică deasupra un corector lichid ce conţine particule luminoase şi care este potrivit cu nuanţa ta de ten. Foloseşte puţină pudră pe deasupra pentru a împiedica corectorul să se strângă. 

3.Acoperi coşurile cu un corector prea deschis. Dacă ai un coş, important este să distragi atenţia de la el, nu să o captezi. Dacă îl acoperi cu un corector mai deschis la culoare decât nuanţa tenului tău, nu faci decât să atragi atenţia tuturor asupra coşului ce îţi tronează pe faţă. 

4.Nu faci bine îmbinarea fondului de ten atunci când porţi decolteu. Dacă porţi o rochie sau bluză ce îţi vor lăsa decolteul la vedere, atunci trebuie să ai grijă ca şi pielea de pe piept să aibă aceeaşi nuanţă cu cea de pe faţă. Foloseşte un bureţel pentru a-ţi întinde fondul de ten pe gât şi pe piept, pentru ca totul să arate uniform.

5.Uiţi că ai şi urechi atunci când aplici fondul de ten. Indiferent dacă îţi porţi părul lăsat pe umeri, sau prins într-un frumos coc, nu trebuie să uiţi de urechi. Ele trebuie să fie de aceeaşi culoare cu faţa, aşa că nu le uita atunci când aplici fondul de ten sau pudra.

6.Ai exagerat cu machiajul. Nu sunt multe persoane care pot arăta bine cu smoky eye şi buze foarte roşii, în mod normal asta este prea mult. Pune accent doar pe ochii, sau doar pe buze, nu pe amândouă în acelaşi timp.

7.Genele tale false sunt mult prea evidente. Unele gene false arată foarte rău. În cazul în care nu mergi la un profesionist pentru a ţi le pune, şi încerci singură acasă, ai nevoie de câteva sfaturi. Aplică banda cât mai aproape de genele tale naturale. După ce se usucă, aplică deasupra eyelinerul, pentru a masca locul unde încep şi unde se termină genele false.

8.Ţi-ai conturat faţa, dar nu are acceaşi culoare peste tot. Dacă tot vrei să ai un aspect cizelat, învaţă cum se aplică pudra bronzanta înainte de a o folosi, pentru a nu arăta ca un clown.

9.Fardul de obraz nu este aplicat unde trebuie. Fardul de obraz trebuie să dea impresia de obraji îmbujoraţi, aşa că nu are ce căuta foarte aproape de nas şi nici pe tâmple.  Aplică-l cu mişcări lungi pornind din mijlocul obrazului spre tâmplă, nu până la tâmplă.

10.Conturul ochilor este exagerat. Se poartă conturul winged, unde se prelungeşte codiţa ochiului la un unghi perfect, ca şi cum ai lungi linia pleoapei inferioare. Dacă nu ştii cum să faci asta, citeşte AICI tot ce ai nevoie să ştii pentru a folosi eyelinerul corect. 

11.Fardul folosit la smoky eyes nu este bine îmbinat. Este normal să foloseşti mai multe culori şi nuanţe de fard de pleoape, dar îmbină-le cu un bureţel, pentru a nu se vedea delimitarea fiecărui fard. Nu arată bine.

12.Conturul pleoapei de jos arată de parcă vrea să migreze spre buze. Când îţi conturezi pleoapa de jos ai grijă să nu exagerezi, iar eyelinerul folosit să nu fie prea moale pentru a nu se scurge, mai ales în cazul în care ştii că vei transpira sau că afară e umezeală.

13.Rujul se scurge pe lângă buze. Pentru a fi sigură că rujul tău va rămâne pe buze foloseşte un ruj rezistent. Pentru a fi sigură, îţi poţi face un contur, sau poţi colora buzele doar cu creion, pentru a nu sta cu grijă că ţi se întinde rujul.

14.Te-ai machiat la ochi cu o nuanţă de maro care te face să arăţi obosită. Maroul cu nuanţe roşiatice nu îţi face niciun serviciu. Nuanţa de roşu nu face decât să te arate obosită sau bolnavă. Dacă vrei să eviţi negrul, poţi alege un eyeliner gri, bleumarin, sau maro închis. Aceste nuanţe îţi vor accentua culoarea ochilor.

15.Sprâncenele sunt mult prea bine conturate. E adevărat că nu poţi ieşi din casă fără să-ţi conturezi sau colorezi sprâncenele, pentru a se potrivi cu machiajul feţei. Dar nu e bine nici să exagerăm. Pentru sprâncene trebuie păstrat un aspect natural, iar asta o poţi face folosind în loc de creion puţin fard de pleoape. Cu cât sunt mai finisate, cu atât arată mai false.

 

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.