Noutăți importante despre îngrijirea părului

Iată câteva noutăți importante despre îngrijirea părului…

Nu te mai înțelegi deloc cu părul tău, dar parcă nici n-ai vrea să te desparți de el. Salvează-l în (fix!) doi timpi + trei mișcări, punând în aplicare câteva trucuri noi privind îngrijirea părului.

#1 Ignoră tipul!

Adică uită din când în când de șamponul tău, ales conform tipului de păr și nevoilor sale, în favoarea unuia destinat părului uscat, deteriorat și tratat chimic. De obicei, acestea nu conțin detergenți duri, care să înlăture grăsimea naturală de pe scalp, benefică pentru hidratarea părului. Sau optează pentru un balsam de curățare, care nu face spumă, ci înlătură doar excesul de sebum, prevenind deshidratarea scalpului.

#2 Amână colorarea

Dacă te vopsești acasă, cel mai probabil folosești un produs pentru colorare permanentă, care să îți asigure colorare intensă și acoperirea optimă a firelor albe. Însă părul crește, determinându-te să retușezi rădăcinile în maxim o lună. Pentru a reduce efectul chimicalelor agresive asupra părului și scalpului (amoniacul usucă părul), dublează sau chiar triplează intervalul dintre colorările permanente folosind produse pentru vopsire semi-permanentă sau chiar vegane. Părul tău își va „mulțumi” cum știe el mai bine, cu șuvițe puternice și sănătoase.

#3 Ușurează-i greutatea

Părul „pleoștit” are mai multe explicații, de la depunerea de calciu și magneziu din apa dură de la duș, excesul de sebum, produsele hidratante – măști, balsamuri fără clătire și cele pe bază de silicon (de exemplu, soluție de protecție pentru coafat la cald), și până la produsele de fixare pe care le aplici după ce-ți aranjezi părul.

Folosește un șampon purificator pentru a scăpa de depunerile din apă și nu folosi produse fără clătire înainte de coafarea la căldură. Iar atunci când aplici produsele de styling, rezumă-te la porțiunea pe care o modelezi, la distanță față de scalp.

#4 Mergi până la capăt

De unde atâtea vârfuri despicate? Păi, pe măsură ce părul tău se depărtează de bază (deh, crește), începe să capete din ce în ce mai puțină hrană. Cu alte cuvine, cu cât ajunge să fie mai lung, cu atât e mai uscat și mai slăbit spre vârfuri, care ajung să se bifurce. Soluții? Orice-ar promite etichetele, acestea nu mai pot fi remediate.

Singura variantă rămâne foarfeca, iar după tăiere este esențial să îți menții vârfurile hidratate, folosind un produs destinat acestora (produsele pentru vârfuri nu se adresează celor deteriorate, ci sunt menite să prevină deshidratarea și despicarea lor). Le poți răsfăța și cu ulei de cocos, aplicându-l pe părul umed.

#5 Dă-i doar o noapte

Ce poate face o mască de păr în 5-10 minute? Sigur, dacă o lași mai mult decât este prevăzut pe etichetă, nu are niciun efect, dar există o variantă mai bună. Lasă-ți părul la „fezandat” cât dormi, folosind o mască nocturnă – aceasta presupune aplicarea formulei pe păr și acoperirea capului cu o cască de protecție, astfel încât părul să absoarbă în voie nutrienții din produs. Să nu te miri dacă părul tău arată complet schimbat de dimineață.

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.