100 de ani de păr vopsit (VIDEO)

Clipurile „100 de ani…” nu și-au pierdut din popularitate! Cel mai recent dintre acestea prezintă culorile în care femeile și-au vopsit părul în ultimul secol.

În anii ’20, culoarea preferată de femei era negru intens. Una dintre inspirațiile lor a fost actrița americană Louise Brooks, care a trăit între anii 1906 și 1985. În acea vreme, însă, femeile se furișau în saloane pentru a se vopsi, acest lucru fiind considerat
taboo.

În anii ’30 a venit la modă blondul platinat, inspirat de actrița americană Jean Harlow.

În anii ’40 femeile au început să nu se mai vopsească sau să aleagă nuanțe mai întunecate. Ne aflam în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În acea vreme, femeile erau inspirate de Ava Gardner și Katherine Hepburn.

În anii ’50, Marilyn Monroe le-a inspirat pe femeile din întreaga lumea să își vopsească părul blond, din nou într-o nuanță platinată. Tot atunci a apărut vopseaua-spray, care permitea femeilor să își coloreze părul fără să îl vopsească. Multe dintre ele alegeau roșu intens, așa cum văzuseră prin filme.

Citește și: Cum îți decolorezi singură părul acasă 

În anii ’60, femeile au început să își facă șuvițe într-o nuanță mai deschisă decât cea naturală. De data aceasta au fost inspirate de Audrey Hepburn. Au apărut în sfârșit kit-uri de decolorare pentru acasă.

În anii ’70, șuvițele s-au păstrat, însă contrastul dintre părul natural și acestea era mai evident. În această perioadă, o treime din femeile americane își vopseau părul.

În anii ’80 a venit vremea experimentelor, odată cu mișcarea punk. De data aceasta femeile alegeau nuanțe „ciudate”, precum albastru. Tot acum era foarte la modă Madonna, care nu se jena să iasă în public cu rădăcinile crescute. Astfel, și acestea au devenit populare.

În anii ’90 aproape toată lumea avea șuvițe. Nu arătau deloc natural – erau groase, iar contrastul dintre acestea și părul natural era mare.

În anii 2000, efectul ombre a devenit din ce în ce mai popular, în special la Hollywood.

Citește și: Mituri false despre vopsirea părului acasă 

După 2010, tot mai multe femei au început să își vopsească părul în culori interesante, precum roz, violet, verde sau albastru. Curând, culorile au început să fie amestecate, iar look-urile din ce în ce mai îndrăznețe și jucăușe.

Mai jos poți urmări un clip care prezintă toate aceste tendințe. Care este preferata ta?

Nici un comentariu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicata.