Neplaceri menstruale
Iata cu ce simptome vine la pachet ciclul lunar.
SHARE ON: Share on Facebook!
Google+

Dureri de cap

Din cauza nivelului foarte scazut de estrogen - care in mod normal regleaza secretia anumitor substante chimice din creier - in perioada asta esti predispusa la migrene. Ia analgezice imediat ce simti primul semn de disconfort si, daca durerea nu dispare, mergi la doctor. El iti va prescrie un anticonceptional care sa mentina nivelul estrogenului constant pe toata durata lunii.

Nesiguranta in miscari

Te tot lovesti de lucruri prin casa? Nu, nu e imaginatia ta de vina! Studiile pe atlete au demonstrat ca performantele lor tind sa fie modeste in timpul ciclului, ceea ce indica faptul ca femeile chiar sint mai stingace la menstruatie. Explicatia ar putea fi ca picioarele sint mai umflate decit de obicei si esti mai putin sigura pe ele.

Confuzie

Ai senzatia ca esti in ceata... la figurat? Este absolut normal si ti se poate intimpla la sfirsitul ciclului. Cauza: fluctuatia estrogenului si progesteronului din singe iti afecteaza capacitatea de a gindi clar.

Ochi uscati

Multe reprezentante ale sexului frumos se pling ca au usturimi oculare, ba chiar ca nu au lacrimi deloc in perioada asta. Din nou, vina este a estrogenului foarte scazut - hormonul are rolul de a echilibra nivelul de hidratare a organismului.

Foto: Cristina Tarantola

1755128
Tag-uri: sanatate
Comentarii
Ultimele articole
Ce se intampla cand renunti la pastila anticonceptionala Sanatate sexuala

Ce se intampla cand renunti la pastila anticonceptionala

Foloseşti pastile anticoncepţionale de ceva timp şi te gândeşti să renunţi la ele? Iată ce schimbări vor avea loc în corpul tău.

Mitul orezului BRUN, spulberat de specialisti Sanatate

Mitul orezului BRUN, spulberat de specialisti

Orezul brun este văzut de mulţi drept o alternativă mai sănătoasă decât cel "clasic", însă specialiştii au descoperit că acesta conţine o substanţă toxică extrem de periculoasă pentru organism.

Esti supraponderala? Afla ce alimente trebuie sa eviti Diete & fitness

Esti supraponderala? Afla ce alimente trebuie sa eviti

Dacă ai probleme cu greutatea şi toate dietele pe care ai încercat să le ţii au fost abandonate după câteva zile, este cazul să scoţi din alimentaţia zilnică anumite lucruri.

© copyright 2006 - 2012
Burda Media Bucuresti - Cel mai mare editor de reviste din Romania.
Toate drepturile asupra site-ului www.cosmopolitan.ro apartin Burda Media Bucuresti. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din orice pagina a site-ului www.cosmopolitan.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al Burda Media Bucuresti. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.