Suflete pereche - cate poti avea intr-o viata?
Te indragostesti de mai multe ori si, de fiecare data esti convinsa ca ti-ai gasit iubirea vietii. Numai ca uneori nu merge si trebuie s-o iei de la capat...
SHARE ON: Share on Facebook!
Google+

O gramada de femei viseaza la Fat Frumos, la acel barbat perfect care o sa vina pe cal alb si o sa le faca viata numai lapte si miere. Aceasta speranta le alimenteaza frustrarea nascuta din intrebarea: "Si daca nu-l voi intalni niciodata?".

"Cultura noastra incurajeaza conceptia conform careia toate femeile au cate un Print si ca, odata ce l-au intalnit, vor fi fericiti impreuna pana la adanci batraneti", spune Joseph Dragun, doctor in psihologie.

Cu toate astea, nici un psiholog dintre cei intrebati de noi nu a fost de acord cu aceasta teorie a unui singur Suflet Pereche. Nu numai ca nu e adevarata, dar poate sa-ti faca viata un calvar.

Sufletul pereche al fiecarei varste

"Evident ca te poti indragosti de mai multe ori de-a lungul vietii, si e la fel de adevarat ca vei avea parte de diferite tipuri de iubire in functie de varsta", evidentiaza Dragun.

De-a lungul procesului de maturizare, iti schimbi preferintele radical, asa ca tipul perfect de la 18 ani s-ar putea sa nu mai fie asa perfect la 25 - de aceea, aproape nimeni nu ramane cu prima iubire.

Povestea printului si printesei

Se poate naste o mare drama daca ajungi sa "fabrici" in mintea ta barbatul perfect, cel cu o cariera de invidiat si maniere de gentleman, dar care in timpul liber este cel mai mare fan al rockului alternativ.

"Sindromul barbatului perfect se manifesta atunci cand iti faci o imagine mentala a sufletului pereche. Asta duce la aparitia unor standarde inuman de atins", te lamureste Michael Broder, doctor in psihologie.

Rabdare si multa minte

Nu te arunca de la inceput in valtoarea unei relatii crezand ca un tip e Acela. Pasiunea te face sa nu vezi bine ce ai in fata. Increderea si faptul ca te poti comporta natural de fata cu el reprezinta cele mai importante "atribute" ale Iubitului Ideal.

Traducere si adaptare: Anca Rusu

Foto: Thinkstock

Articol publicat in revista "COSMOPOLITAN", editia august 2009.

[29.04.2010]

1762895
Tag-uri: de citit in doi
Comentarii
Ultimele articole
Reguli la prima intalnire pentru el si pentru ea De citit in doi

Reguli la prima intalnire pentru el si pentru ea

Deşi milităm pentru naturaleţe la prima întâlnire există şi o serie de reguli nescrise, de care trebuie să ţineţi seama amândoi. Iată care sunt acestea.

Cele mai comune motive de cearta in cuplurile casatorite De citit in doi

Cele mai comune motive de cearta in cuplurile casatorite

Atunci când locuieşti cu cineva, este inevitabil ca certurile să apară. Iată care sunt cele mai comune motive pentru care cuplurile căsătorite se ceartă.

Pozitii sexuale pentru barbatii inalti De citit in doi

Pozitii sexuale pentru barbatii inalti

Partenerul tău este înalt? Iată ce poziţii sexuale vi se potrivesc.

© copyright 2006 - 2012
Burda Media Bucuresti - Cel mai mare editor de reviste din Romania.
Toate drepturile asupra site-ului www.cosmopolitan.ro apartin Burda Media Bucuresti. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din orice pagina a site-ului www.cosmopolitan.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al Burda Media Bucuresti. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.