5 trucuri pentru o coafura impecabila
Află care sunt micile scăpări care te împiedică să obţii rezultate fabuloase! Fii atentă la aceste detalii şi vei avea de câştigat.
SHARE ON: Share on Facebook!
Google+

femeie coafata

Coafat doar pe uscat

Aşteaptă întotdeauna pînă ce părul spălat s-a uscat în proporţie de 70%, înainte de a folosi un produs pentru coafat, altminteri, eficienţa acestuia va fi... diluată.  Mda, din cauza asta nu-ţi ţineau buclele, chiar şi după o noapte pe bigudiuri.

Colorare cu cap

Firele subţiri de păr din zona tîmplelor sînt super-sensibile iar decolorarea sau vopsirea le slăbeşte şi mai tare (aşa se explică zulufii mereu „drepţi”!). Atunci cînd îţi colorezi părul, caută să nu începi cu tîmplele şi linia frunţii, pentru a reduce din timpul în care părul fin este acoperit cu vopsea. Aplică culoarea abia după ce ai terminat cu rădăcinile şi urmează să te ocupi de lungime.

Afară cu vîrfurile!

Cu siguranţă te-ai întrebat mereu de ce buclele tale par atît de încurcate la vîrfuri... O cauză ar putea fi faptul că, atunci cînd îţi modelezi părul folosind bigudiuri sau ondulatorul, te încăpăţînezi să strecori dedesubt şi vîrfurile şuviţelor! Lasă-le libere atunci cînd rulezi părul şi aranjează-le abia la final, după ce le desfaci, rotindu-le pe degete. Bonus: mai puţine vîrfuri despicate.

Saună şi masaj pentru... păr

Cînd părul devine sîrmos, rebel, mat, cea mai bună idee este să-ţi procuri o mască-tratament. Perfect, doar că simpla ei aplicare nu rezolvă mare lucru! Ajut-o să se activeze masînd viguros fiecare şuviţă în parte, pune-ţi pe cap o cască pentru duş şi stai în bătaia uscătorului cu aer cald cîteva minute, apoi clăteşte..

Frizură economică

Nu-ţi stă părul şi pace... ai folosit destulă spumă, ba chiar şi ceva gel, si nici fixativul nu pare să-l convingă să „înţepenească”! Unde greşeşti? Simplu, cantitatea; prea multe produse de styling sau în cantităţi prea mari îngreunează părul şi îi dau un aspect nenatural! Pune spumă doar cît să-ţi încapă în podul palmei sau gel cît o monedă de 10 bani, iar cînd aplici fixativul, ţine-l la 25-30 de cm de păr. 

 

Articol exclusiv online

Text: Ana-Maria Prunariu

Foto: www.shutterstock.com

08.11.2013 

2143240
Tag-uri: detalii, frumusete, beauty
Comentarii
Ultimele articole
Cum iti faci un fixativ DIY Beauty Book

Cum iti faci un fixativ DIY

Vrei să îţi faci singură un fixativ fără tot felul de ingrediente care să îţi afecteze sănătatea? Încearcă aceste două reţete!

(P) Castiga aniversarea visurilor tale! Beauty Book

(P) Castiga aniversarea visurilor tale!

Laboratorele Dermatologice Bioderma aniverseaza 2 ANI DE SUCCES GLOBAL, 2 ani de cand Sebium Global a fost lansat pe piata din Romania.

5 produse cosmetice din comert pe care le poti inlocui cu produse naturale Beauty Book

5 produse cosmetice din comert pe care le poti inlocui cu produse naturale

Nu mai fi dependentă de produsele cosmetice din magazine! Găseşte soluţii naturale pentru frumuseţea ta. Sunt mai ieftine, mai sănătoase, mai eficiente!

© copyright 2006 - 2012
Burda Media Bucuresti - Cel mai mare editor de reviste din Romania.
Toate drepturile asupra site-ului www.cosmopolitan.ro apartin Burda Media Bucuresti. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a ilustratiilor din orice pagina a site-ului www.cosmopolitan.ro este posibila numai cu acordul prealabil scris al Burda Media Bucuresti. Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.